Geboortekaartje laten ontwerpen? Zo begin je eraan.

Je droomt ervan om een origineel geboortekaartje te laten ontwerpen dat  perfect past bij je gezin. Zo brief je de ontwerper voor een kaartje naar jouw smaak.

Een geboortekaartje laten ontwerpen: zoveel mogelijkheden

Een schattig geboortekaartje laten ontwerpen, dat kan in alle maten en vormen. Voor een zacht of minder zacht prijsje afhankelijk van het  formaat, het soort papier, de inkt en allerlei extraatjes. Hoe kies je tussen al die mogelijkheden? En hoe maak je duidelijk aan je ontwerper wat je wil en wat niet? Denk vooraf al eens na over:

  • Lettertype: Wat vind je mooi? Kies je een strak, minimalistisch schreefloos lettertype, klassieke geschreefde letters of zwierige, handgeschreven letters? Wil je verschillende lettertypes combineren? En ga je voor kleur? Of misschien zelfs voor foliedruk?
  • Kleurenpalet: Denk je aan typische jongens- of meisjeskleuren? Of hou je meer van felle, vrolijke en expressieve kleuren? Of hou je het liever op enkele tinten groen, geel, paars, …
  • Thema: Wil je een strak thema zonder veel versiering? Of mag het iets meer zijn? De thema’s zijn eindeloos: een vrolijke beestenboel, sterren en regenbogen, natuurelementen, … Je kan het ook persoonlijk maken door er je eigen huisdier aan toe te voegen of je eigen hobby in te verwerken. Misschien zijn jullie wel fervente wandelaars, fietsers, zeilers, muzikanten en mag dat thema erin?
  • Geboortegeschenkjes die matchen: Heb je al een idee voor je geboortegeschenkjes? De stijl en de kleuren die je kiest voor je geschenkjes kunnen de inspiratie vormen voor je drukwerk.

Maak een moodboard

Vind je het niet zo makkelijk om te bepalen wat je mooi vindt? Maak dan eens een moodboard. Verzamel alles wat je mooi vindt. Zo ontstaat er vanzelf een richting waar je naartoe wil. Bewaar niet alleen beelden van geboortekaartjes. Ook beelden van babykamers die je leuk vindt of foto’s met een bepaalde sfeer zijn een goeie bron van inspiratie om je geboortekaartje te laten ontwerpen.

geboortekaartje-laten-ontwerpen-3
geboortekaartje-laten-ontwerpen-6

Welke teksten wil je op je kaartje?

Denk al eens na over alles wat je op je kaartje wil vermelden. De naam en geboortedatum van je kindje spreken voor zich. Maar wat wil je nog kwijt?

  • Jullie namen en die van broertjes en zusjes
  • Jullie adres
  • Geboortegegevens zoals geboortetijdstip, lengte en gewicht
  • Geboorteplaats
  • Geboortegedichtje
  • Cadeautips

Klaar om een geboortekaartje te laten ontwerpen door onze experts?

Laat je geboortekaartje ontwerpen door onze creatieve experten en combineer met bijpassend doopsuiker. Van gepersonaliseerde illustratie tot fotokaart, alles is mogelijk. Wij helpen je stap voor stap bij het ontwerp en zorgen ervoor dat je op de geboortedag zelf of de dag erna je geboortekaartje in huis hebt. Contacteer ons voor een eerste kennismaking.

Scroll naar boven